Ben jij al klaar met het opruimen van je kerstdecoratie of hou je dit net als ik tot de laatste dag van de kerstvakantie?

Hier zijn alvast 4 tips om je huis snel weer op orde te krijgen.

Tip 1:

Voor je de kerstdecoratie opbergt in de doos (of dozen 😉), kijk eerst even na wat er nog in de doos zit en dus niet gebruikt werd. Kans is groot dat je die spullen ook volgend jaar niet zal gebruiken, en dus is het nu het moment om er afscheid van te nemen. Geef bruikbare spullen weg of breng ze naar de kringloopwinkel!

Tip 2:

Verzamel alle kerstkaartjes en gooi ze bij het oud papier. Meestal staan er niet echt originele wensen op en is het toch vooral het gebaar dat telt. Heb je toch een kaartje waar iemand heel veel moeite voor gedaan heeft (tante Vicky is bij ons zo’n schrijftalent) , neem er dan een foto van en bewaar die op je computer.

Tip 3:

Als je het nog niet gedaan hebt is het nu het moment om door het ‘oude’ speelgoed van je kinderen te gaan. Hanteer hiervoor de ‘one in – one out’ regel. Voor ieder nieuw item dient er een oud te verdwijnen. Afhankelijk van de leeftijd doe je dit best wanneer de kinderen het niet zien ☺️.

Tip 4:

Pas nu tip 3 ook op je eigen spullen toe 😏 en bedenk even welke geschenken je eigenlijk liever niet had gekregen. Die bodylotion waarvan de geur echt niet jouw ding is of die zoveelste set aperoschaaltjes, laat ze geen ruimte innemen in je huis en geef ze onmiddellijk weg aan iemand die er wel plezier aan zal beleven! De schenker had vast niet de intentie om jou een schuldgevoel te geven bij dit fout cadeau, dus trek het je niet aan en maak een ander blij!

Met deze 4 tips ben je zo van die kerstchaos verlost!