In onze slaapkamer is er één van de lampjes stuk en echt elke avond wanneer ik het licht aansteek denk ik: ‘juist, ik moet die lamp eens vervangen’. Heb jij dat ook? Zo van die klusjes in huis die maar niet gerealiseerd geraken? Dan is het tijd voor een projectenlijstje! Wandel door alle kamers van je huis en noteer overal wat je in deze ruimte nog wil realiseren. Noteer zowel de kleinere klusjes als de grote projecten. Plankje ophangen in toilet, douche opnieuw voegen, keuken herschilderen, tuin aanleggen, dakgoten laten vernieuwen, gaatje in de muur dichtmaken, gordijn kopen,…. Noteer echt alles. Maak er vanaf nu een gewoonte van om alle klusjes in en rond het huis toe te voegen aan je lijstje.

Zo, nu is het enkel nog kwestie van regelmatig het lijstje te bekijken en klusjes in te plannen in je agenda zodat ze ook echt gedaan worden. Door even tijd te steken in deze ‘braindump’, krijg je gegarandeerd meer rust in je hoofd.