Heb je na mijn vorige tips nog steeds het gevoel dat 24 uren in een dag te weinig zijn om alles gedaan te krijgen? Lees dan hieronder zeker mijn vierde tip voor meer productiviteit door slimmer om te gaan met je tijd!

Ga terug naar je studententijd!

Als student slaagde je erin om gigantisch veel leerstof te verwerken op relatief korte tijd.
Hoe deed je dat ook al weer?
Simpel. Je dag was verdeeld in blokken. Lesblokken.

Tijdens wiskunde was je geconcentreerd bezig met wiskunde.
Wanneer de bel ging, verdween het wiskundeboek in de lessenaar en begon je aan de volgende les.

Ieder lesblok was je gefocust bezig met de les en je werd niet afgeleid door andere zaken.
Op die manier kon je 5-6 intensieve lessen op een dag aan en nadien had je nog een sociaal leven ook!

Als dat toen kon, waarom zou dat dan nu niet werken?

Probeer het maar eens. Organiseer je tijd zoals op de middelbare school.

Verdeel je dag in blokken voor gelijkaardige ‘taken’ en focus je dan ook enkel en alleen maar op die taken.

Hoe ziet dat er dan uit?

Alles wat ik op kantoor doe valt te verdelen in drie tijdsblokken: mails, meetings, projecten. Deze drie blokken komen elke dag aan bod.

Tussen 8u30 en 10u verwerk ik mails en doe ik de voorbereiding van de meetings van die dag. Meetings probeer ik steeds te plannen tussen 10u en 14u, zo heb ik vanaf 14u tijd voor de projecten waar ik aan werk.

Door een vast tijdsblok te voorzien voor meetings, kan ik iedere dag beginnen met het lezen van mijn mails. Alle mails die minder dan twee minuten van mijn tijd vragen handel ik meteen af. Heb ik meer dan twee minuten tijd nodig, dan maak ik van de mail een taak op mijn takenlijstje. Het takenlijstje wordt afgewerkt tijdens mijn ‘projecttijd’.

Gelukkig heb ik niet elke dag meetings, waardoor de tijdspanne die ik voorzie regelmatig ‘vrij’ komt en wordt toegevoegd aan ‘projecttijd’.

Dit is wat werkt voor mij, voor jou kunnen de tijdsblokken er uiteraard anders uitzien!

Je zal zien, door je tijd in blokken te verdelen, krijg je automatisch meer controle over je agenda. En door elke dag tijd te voorzien voor de belangrijkste dingen die jij moet doen (in mijn geval mails, meetings en projecten) krijg je simpelweg meer gedaan!